לוח השנה להורים חילונים

המאבק בהדתה נמשך ועימו הצורך לשכלל ולהגדיל את מספר הכלים העומדים לרשותכם, ההורים.
נפלה עליכם האחריות הכבדה להיות שומרי הסף של מערכת החינוך אליה אתם שולחים את ילדיכם; מערכת שלא מכירה בזהותכם החילונית כזהות מובחנת ומנסה, בדרכים שונות, לפגוע בזכותכם המוסרית והחוקית שלא להקנות חינוך דתי לילדיכם.

למעבר ללוח השנה להורים חילונים


לכל המדריכים שלנו – ארגז הכלים של הפורום החילוני


אתם, ההורים, שומרי הסף של מערכת החינוך!

כדי שתוכלו לעשות שימוש ראוי ומיידי בכל הכלים והמדריכים שהכנו עבורכם לאורך השנים, אנו מחדשים השנה עם לוח שנה להורים חילונים*  – כלי שאמור לסייע לכם להתמיד בפעילות המעקב והניטור במהלך כל השנה.

מה תמצאו בלוח השנה?

ארבעה סוגי אירועים והמלצות לפעולה:

ימים ונושאים לציון – ימים מיוחדים ונושאים שחשוב לציין ולדבר עליהם. לא תמיד ישנה התייחסות  לנושאים אלה במוסד החינוכי, או שההתייחסות בעייתית מבחינה דתית ו/או לאומנית. מומלץ להעלות שאלות ובקשות בפני הצוות החינוכי וגם להציע פעילות כ"הורה מעשיר" (אפשר להציע את הפעילות לשימוש הגננ.ת / המחנכ.ת או לבקש להגיע לכיתה / לגן ולהעביר את הפעילות בעצמכם).
מעקב וניטור – פעולות שגרתיות לאורך כל השנה שיאפשרו לכם לעקוב אחר הנעשה במוסד החינוכי ולפעול בהתאם לצורך. כך תוכלו למנוע מראש אירועים לא רצויים.
השגחה בזכוכית מגדלת – פעולות ואירועים שמתרחשים במוסד החינוכי ונסיון השטח מעיד על כך שהם מועדים להדתה.
אין כניסה – פעולה למניעת כניסתם של גופים חיצוניים דתיים אורתודוקסים למוסדות החינוך; גופים – ארגון או אדם יחיד – שבאים עם אג'נדה ברורה להנחיל את השקפת עולמם הדתית-אמונית על תלמידי ותלמידות החינוך הממלכתי.

לחיצה על האירוע תוביל אתכם להסבר קצר. לעיתים עם קישור (באדום) להסבר נרחב יותר והצעות לפעולה.
בתחתית ההסבר מצד ימין נמצא כפתור המאפשר לכם להוסיף את האירוע ליומן האישי (אפל או גוגל) שלכם. תוכלו כמובן גם להתאים את מועד התזכורת הרצוי לכם.

הלוח דינמי ואנו נמשיך ונעדכן אותו לאורך השנה בהתאם לצורך.

מומלץ לשמור את הלוח במקום נגיש כדי שיהיה שימושי לכם כל השנה: בסימניה, בדף הבית במובייל או בתיאור קבוצת הווטסאפ של ההורים.

*יש להמתין מספר שניות לעליית כל אירועי החודש ללוח.


עוד לשימושכם:

⇐ כיתה בלי הדתה – המדריך להורה החילוני המכיל מידע והמלצות לפעילות ההשגחה השוטפת לאורך השנה.

⇐ מאגר מידע נרחב – כולל מקורות מידע בשלל ההיבטים המשפיעים על מערכת החינוך ועל האקלים של המוסד החינוכי.

⇐ גופים חיצוניים – המלצות לפעולה – כולל מקבץ שאלות שיש להפנות להנהלה כדי להבטיח פעילות ראויה ונטולת הדתה ולאומנות.

⇐ רשימת עמותות ממויינת – כלי עזר לבחירה מושכלת של גופים חיצוניים האמורים להיכנס או לפעול מול תלמידי ותלמידות מוסדות החינוך הממלכתיים במסגרת פעילות תרבות יהודית ישראלית וחיים ביחד.

⇐ מצגת התמצאות במאגר התוכניות – גפ"ן – הדרכה לבדיקת תוכניות חיצוניות, ככל שהמוסד החינוכי מבקש לקיים פעילויות המועברות על ידי גופים חיצוניים.

⇐ סקירת ספרים – ספרי לימוד שנסקרו על ידי הורים באמצעות המחוון שפיתחנו. מוזמנים להוסיף ביקורות שיצטרפו וירחיבו את המאגר.

⇐ ערכה חילונית לתרבות יהודית ישראלית – מדריך למורה. הצעתנו לטקסטים שמאפשרים שיח ישראלי ואוניברסאלי בערכים המוצעים בתוכנית תרבות יהודית ישראלית. קראו עוד על התוכנית תרבות יהודית ישראלית כדי להבין את הבעייתיות שבה.

⇐ מדריך כללי להורה החילוני – המדריך שהוצאנו ב-2017 ומכיל את עיקרי המאבק ואת הרציונאל שעומד מאחורי פעילותנו רבת השנים.

⇐ ריכוז דוגמאות הדתה  – אם עדיין יש מסביבכם מי שסקפטי וחושב שאתם / אנחנו מגזימים – תמיד תוכלו להציג לו את דוגמאות ההדתה שבקישור. דוגמאות שמייצגות אלפי פניות שמגיעות אלינו לאורך השנים.