מה עושים כאשר בית-ספר ממלכתי הופך לבית כנסת..?!

מטעמי פרטיות אנחנו נמנעים מלהעלות בדף הפייסבוק שלנו את הסרטון על מעמד אמירת סליחות, שהתקיים בשבוע האחרון בחט"ב בחולון. מוזמנים להיכנס לקישור בדף הפייסבוק
" פורום חולון – הבית של חולון":
https://www.facebook.com/ForumHolon/videos/1673114599412881/
בפוסט הנלווה לסרטון נכתב: "זה כבר הפך למסורת…בתחילת כל שנה בחטיבת הביניים יגאל אלון שבקמפוס קריית שרת מקדישים את תחילת היום לאמירת סליחות. מאחורי היוזמה הזו עומדים הגברת שלומית כהן מנהלת החטיבה, הרב אורן אליהו מורה בחטיבה ורכז שכבת ט' מר אריאל דהאן. אלה אספו את בוגרי החטיבה, תלמידים ומורים, והגישו בפניהם את כל הציוד הנדרש: מזמורים, סידורים (שהוקדשו לגיבורי צוק איתן), פיוטים ותקיעת שופר".

בירור שערכנו העלה, כי מדובר בפעילות המתקיימת לפני תחילת שעות הלימודים ואינה מוגדרת כחובה, אולם אין זה מפחית מחומרת הדברים.
ביום ראשון בבוקר יגיש הפורום החילוני, בשיתוף התארגנות ההורים החילוניים בחולון, תלונה למשרד החינוך ולעיריית חולון וידרוש לבדוק את ההיבטים המשפטיים והחוקיים של הפעילות. לנו אין ספק – אין מקום לפעילות דתית-אמונית בבי"ס ממלכתי. אין למנהלת בית הספר מנדט חוקי לחשוף (ולעודד!) את הילדים לקחת חלק במעמד תפילה ואין לה את הזכות להשתמש במתקני בית הספר לקיום פעילות זו.

לקראת חגי תשרי, אנחנו מקבלים עוד ועוד עדויות על קיומם של סיורי סליחות וטקסי תשליך מטעם עמותות דתיות שונות, הרצאות של רבני חב"ד ופעילויות חג עם בנות שרות לאומי בגנים ובבי"ס. ראוי ונכון שהילדים שלנו יכירו את סמלי ותכני החגים, אך מי שאמור ללמד אותם אלה המורים שלהם, שהוכשרו לתפקידם – לא רבנים ולא נציגי עמותות. עימדו על זכות ילדיכם לקבל חינוך ערכי נטול הדתה.

התארגנות הורי הפורום החילוני בחולון
https://www.facebook.com/groups/125702128057103/?fref=ts

» הדיווח הבא: האם אתה ישראלי?