אנחנו כאן לכל פניה דחופה. השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
פרשנות אורתודוקסית לסמל המדינה ועוד פנינים
ספר מורשת מקוון "מפתחות לעמי ולארצי" נותן פרשנות לעלי הזית בסמל המדינה – יהודים הם כמו שמן זית, לא מתערבבים עם מים, כלומר לא מתבוללים.
והנה טקסט שכתבה אמא על הספר הבוטה הזה:
"מפתחות לעמי וארצי"
ספר לימוד לכיתה ה', משרד החינוך- ישראל 2016
מעיינת בספר מורשת של הבת שלי ונחרדת.
כבר בעיון ראשוני בספר ניתן לשים לב שיש בו שלוש בעיות מרכזיות: הוא דתי, ימני באופן קיצוני ופוגע במעמד האישה. בעניין הדתי והימני ברור שיטענו הכותבים שלו שחלק מהמורשת של העם היהודי היא דתו ושהספר מציג את הדת כנדבך אחד כיוון שהספר עוסק גם בעצמאות, מלחמות וכו׳. ונניח שאקח בחשבון שהלמידה כאן היא סוג של לימודי דת, (שאם היה לי עניין שביתי תלמד לימודי דת הייתי שולחת אותה לבית ספר דתי) האג׳נדה של כותבי הספר מאד ימנית במסווה של ציונות ונדמה שהקשר לישראל הוא רק תירוץ להציג יהדות לתלמידים.
אבל אני רוצה למקד את הפוקוס שלי על הצגת האישה בספר. הספר מבזה את המין הנשי והדוגמאות לכך כתובות בספר שחור על גבי לבן מלוות באיורי קומיקס ואי אפשר לפרש אותן בדרך אחרת.
*"כשהיינו נשואים ריחמתי על עצמי ועכשיו ריחמתי עליה. תראה איך היא רזתה!" כלומר, הגרוש, שסבל במשך שנים מאישתו השמנה נוהג בה כעת ברחמים שאפילו אלוהים יכול ללמוד ממנו רחמים מה הם.
**לא חסרות לי כאן שפחות בחצר" כלומר, אישה=שפחה. ועוד דוגמאות שלא אציין כאן. התמונות המצורפות מדברות בעד עצמן.
באמת זה מה שאתם מלמדים את הילדים שלנו?? האישה הקטנה והחלשה מהסיפורים שלכם כבר מזמן לא חיה פה. כפי שהספר מציג את היהודי החזק מול הערבי החלש הוא גם מציג את הגבר מול האישה, כשהיא כפופה לו ולרצונות שלו.
ואני לא יכולה שלא לשאול את עצמי: איפה המורות שמלמדות עם הספר הזה? אתן באמת מסוגלות לעמוד מול כיתה ולהשוות את עצמכן לשפחות? אתן עוברות על חומר הלימוד לפני שאתן מסכימות ללמד אותו? הגיע הזמן שתשמיעו את קולכן!
חשוב לי לציין שהטענות אינן כלפי בי הספר הספציפי בו לומדת ביתי אלא כלפי משרד החינוך. מברור שערכתי רבים הם בתי הספר אשר מלמדים בו. וזה לא שאני חושבת שלא צריך ללמד מורשת לחלוטין, אבל יש ככ הרבה דרכים להציג אותה. אם גם אתם מתנגדים לכך שילדינו ילמדו תכנים מהסוג הזה, בבקשה שתפו את הפוסט ועיזרו להגיע לגורמים הרלוונטיים על מנת שנוכל לשנות.
אם אותנו לימדו שעלה זית מסמל את השאיפה לשלום עכשיו העלה זית מסמל בידול והתנשאות. זה הזוי ועצוב.
קישור לאתר הספר: http://www.school.kotar.co.il/KotarApp/Viewer.aspx